Het energielabel voor utiliteitsgebouwen is al sinds januari 2015 verplicht. Hierop werd echter nog niet actief gecontroleerd. Maar op 18 oktober 2017 zijn door de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) de eerste boetes voor het ontbreken van het energielabel uitgedeeld.

Boete ontbreken Energielabel

De ILT heeft aangekondigd vanaf nu alle transacties (verkoop en verhuur) te gaan controleren op de aanwezigheid van een energielabel. Bij het ontbreken hiervan zullen boetes worden opgelegd. Deze kunnen oplopen tot 20.000 euro. Ruim 20 pandeigenaren hebben een boete gekregen, waarbij de hoogste boete is opgelopen tot €10.000,-.

Voorkomen boete

Het voorkomen van een boete ontbreken energielabel is mogelijk door er één aan te vragen via Bedrijfslabel. Er zal dan een EPA-U adviseur bij u langskomen die het pand zal opnemen en hier zullen wij dan een beoordeling aan verbinden. U kunt er vervolgens voor kiezen om uw energielabel te verbeteren

Inspectie Leefomgeving en Transport

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is verantwoordelijk voor de controle op het onderhouden van een energielabel. Voorheen werden al controles gedaan, maar slechts mondjesmaat. Hiervoor werden eerder waarschuwingen gegeven, waarbij eigenaren wel direct een energielabel moesten aanvragen. Hierdoor worden pandeigenaren verplicht meer aandacht te besteden aan een energiezuinig bedrijfspand.

Bereken de kosten van uw bedrijfslabel.


Aantal vierkante meters

m2

Prijs: €--,- excl. BTW

Binnen 1 uur na aanvraag ontvangt u een voorstel datum voor opname.

Wat nu?

  • U vraagt een opname aan via de website (binnen 2 minuten)
  • Wij nemen binnen 1 uur contact met u op om de opname in te plannen
  • U ontvangt binnen 1 week na opname uw energielabel
Waarom bedrijfslabel.nl?
  • Elk type bedrijfspand
  • Laagste prijsgarantie
  • Landelijke dekking
  • Snelle levering

Certificering