Vanaf 2023 zullen kantoorpanden met een oppervlakte van 100m2 of groter een energielabel C of beter moeten hebben. Anders mogen ze niet meer worden verkocht of verhuurd.

Energielabel C verplichting

Het energielabel C moet ervoor zorgen dat kantoorpanden energiezuiniger worden en moet er worden toegewerkt naar energieneutrale kantoorpanden. Dit dient per 2050 te zijn gerealiseerd. Vanaf 2030 zullen alle kantoren een energielabel A dienen te hebben. Met een groen energielabel heeft u ook korting op rente, kunt u een pand financieren via een bank en bespaart u vanzelfsprekend op energiekosten. Voor sommige maatregelen heeft u ook recht op subsidies, zoals de ISDE subsidie.

Voor nu zijn er steeds meer panden in het bezit een energielabel C of beter. Er wordt meer aandacht aan besteedt door pandeigenaren, maar feit is dat nog steeds meer dan de helft van de kantoorpanden niet voorzien zijn van een energielabel C.

Verbeteren Energielabel

Er zijn enkele maatregelen die direct effect sorteren op een verbeterd energielabel. U kunt zodoende ontdekken hoe u een energielabel C kunt behalen. Hiervoor dient maatwerkadvies te worden aangevraagd. Het verbeteren van een energielabel voor uw kantoorpand kan soms door één of meerdere relatief simpele maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld de installatie van ledverlichting. Bedrijfslabel.nl adviseert u graag over hoe u het energielabel van uw bedrijfspand kan verbeteren.

Boete Energielabel

Bij het niet in bezit zijn van een energielabel van uw bedrijfspand loopt u risico op een boete. Deze boetes kunnen oplopen tot €20.250,-. Een energielabel is sinds 2015 verplicht en nu hoeft er nog geen rekening gehouden te worden met de beoordeling ervan (A t/m G). Het is verplicht indien u een pand gaat verkopen of verhuren. Bekijk hier meer over de boete niet bezitten energielabel.

Bereken de kosten van uw bedrijfslabel.


Aantal vierkante meters

m2

Prijs: €--,- excl. BTW

Binnen 1 uur na aanvraag ontvangt u een voorstel datum voor opname.

Wat nu?

  • U vraagt een opname aan via de website (binnen 2 minuten)
  • Wij nemen binnen 1 uur contact met u op om de opname in te plannen
  • U ontvangt binnen 1 week na opname uw energielabel
Waarom bedrijfslabel.nl?
  • Elk type bedrijfspand
  • Laagste prijsgarantie
  • Landelijke dekking
  • Snelle levering

Certificering