Voor alle bedrijfspanden heeft u een energielabel nodig dus ook voor uw kantoorgebouw. Voor kantoorpanden worden de regels het eerste aangescherpt. Hiervoor moet u per 2023 namelijk minimaal een energielabel C hebben. Energielabel C betekent dat het pand boven gemiddeld energiezuinig is.

Vanaf 2030 moet het kantoorpand zelfs erg energiezuinig zijn en minimaal een energielabel A hebben. De RVO gaat hier streng op controleren en kantoorpanden met minder dan energielabel C mogen zelfs niet meer als zodanig gebruikt worden vanaf 2023.

Als u nog geen energielabel heeft en ook al gaat u uw kantoorpand voorlopig niet verkopen of verhuren kan het toch interessant zijn om te bekijken wat uw huidige energielabel is. Bijvoorbeeld om te weten te komen of u in de huidige situatie uw kantoorpand vanaf 2023 nog kan gebruiken. Als nu blijkt dat u energielabel D of slechter bezit heeft u nog een aantal jaar om aanpassingen door te voeren die uw energielabel zullen verbeteren.

Wanneer u op zoek bent om een nieuw kantoorpand te gaan kopen is het belangrijk dat u goed let op het energielabel dat het kantoorpand nu bezit. Wanneer u een pand gevonden heeft met een energielabel D moet u zich afvragen welke investering nodig is binnen nu en 5 jaar en of dat het waard is.

De ervaring leert dat de volgende maatregelen regelmatig terugkomen en uw energielabel kantoorpand aanzienlijk kunnen verbeteren:

  • Toepassen van dak en/of gevelisolatie
  • Vervangen van de huidige verlichting in LED verlichting
  • Plaatsen van zonnepanelen
  • Toepassen van spouwmuurisolatie

 

Als u advies wilt ontvangen over hoe u het energielabel van een kantoorpand zou kunnen verbeteren kunt u bij ons altijd een adviesrapport aanvragen. Hierin staat beschreven welke maatregelen kunnen leiden tot welk energielabel. Dit is uiteraard afhankelijk van de huidige staat van het gebouw.

 

De kosten voor het energielabel zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het pand. Wij stellen altijd eerst even een offerte op zodat u precies weet waar u aan toe bent qua kosten. Hier komen namelijk geen extra kosten bij.

Wanneer u een adviesrapport of een maatwerk adviesrapport wilt ontvangen komen er wel nog kosten bovenop het energielabel. Respectievelijk € 425,- excl. btw voor het adviesrapport en € 600,- excl. btw voor het maatwerk adviesrapport.

 

 

 

Wanneer u nog vragen heeft of direct een energielabel wilt aanvragen kunt u altijd contact opnemen met Oscar of een van onze andere medewerkers. Zij helpen u graag verder met al uw vragen.

 

 

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd