Het lijkt vrij ingewikkeld, wanneer en waarom heb ik een energielabel nodig voor mijn bedrijfspand?

Deze heeft u nodig op het moment dat u uw pand gaat verkopen of verhuren. Vanaf 1 januari 2015 is het verplicht om deze op dat moment in uw bezit te hebben en vanaf die tijd wordt er ook daadwerkelijk gecontroleerd of u het label heeft.

Dit komt allemaal voort uit de Europese regelgeving.

Met behulp van deze regelgeving wil Europe de CO2-uitstoot terugbrengen. Zo zullen er niet alleen voor bedrijfspanden maar ook voor woningen strengere eisen gesteld gaan worden.

Vanaf 2023 moeten kantoorpanden groter dan 100m2 verplicht een energielabel C in hun bezit hebben. Wanneer ze dit niet lukt mag het pand niet meer gebruikt worden als kantoorruimte. In 2030 kan het zelfs zo zijn dat er een energielabel A verplichting geldt voor deze panden. Voor andere type bedrijfspanden is deze eis nog niet gesteld maar de verwachting is dat ook deze flink energiezuiniger moeten gaan worden.
Woningen moeten zoals u misschien wel weet ook gaan voldoen aan strengere eisen en zullen ketels en kookplaten die verwarmen met behulp van gas, moeten gaan vervangen door warmtepompen en inductiekookplaten.

 

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig uw bedrijfspand is.

 

Van label A t/m G waarbij A het meest energiezuinig is.
De energiezuinigheid van uw bedrijfspand kan u ook helpen bij de verkoop. Wanneer uw bedrijfspand zeer energiezuinig blijkt te zijn kan dit namelijk financieel voordeel opleveren. Energielabel A betekent ook dat u over het algemeen minder kosten heeft aan uw energieverbruik.

Wanneer onze adviseur bij u geweest is om het pand op te nemen zal hij de gegevens in het rekensysteem van de RVO invoeren. Hier komt uw energielabel uit rollen en deze registreren wij ook meteen. In dit online systeem kunt u uw geregistreerde label ook altijd terugvinden.

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd