Energielabel C verplicht voor bedrijven

Energielabel C verplicht voor bedrijfspanden

Een energielabel bedrijven heeft u nodig wanneer uw pand verkocht of verhuurd gaat worden.

Dit is al enige tijd verplicht, namelijk al vanaf 2015. Toch weten niet veel pandeigenaren van deze regel en komen ze er pas op het laatste moment achter dat ze een label nodig hebben.

 

De energielabel kosten zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van het op te nemen pand. Er moet een adviseur het pand komen inspecteren en aan de hand van zijn bevindingen zal het energielabel bepaald worden. Het is overigens verplicht dat er een adviseur daadwerkelijk langs komt, hier worden wij namelijk ook op gecontroleerd.

De tijd die de adviseur nodig heeft om het label op te nemen en te berekenen is ook afhankelijk van de grootte van het pand. Hij moet immers elke ruimte afzonderlijk beoordelen. Het is dus belangrijk dat het pand volledig toegankelijk is wanneer de adviseur de opname komt verrichten.

De hoogte van het energielabel is voor een gedeelte afhankelijk van de functie van het pand. Een energielabel winkel kan positiever uitvallen dan een energielabel kantoor alleen maar door het verschil in functie. Dit komt omdat bepaalde elementen, zoals isolatie, bij de ene functie zwaarder worden beoordeeld dan bij de andere functie.

Een aantal keer per jaar worden wij door de certificering gecontroleerd of de door ons uitgebrachte labels kloppen. Dan zal er iemand van deze certificering een aantal panden bezoeken en opnieuw het label opnemen. Hij vergelijkt zijn uitkomsten en constateringen met die van ons.

Wanneer onze bevindingen te vaak niet kloppen kan onze BRL 9500 certificering ingetrokken worden.

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onze labels hoog blijft voeren we zelf ook steekproefsgewijs kwaliteitscontroles uit. Met behulp van deze controles kunnen we snel constateren wanneer een adviseur steekjes laat vallen en hem hierop wijzen. We merken dat dit de adviseurs scherp en nauwkeurig houdt wat uiteraard de labels weer ten goede komt.

 

Heeft u een energielabel bedrijfspand nodig voor de verkoop of verhuur van uw pand?

Vraag hier dan uw offerte aan. We streven ernaar om binnen een uur u en op maat gemaakte offerte toe te sturen. Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte zullen we de opname in gaan plannen. Een factuur sturen we overigens altijd pas na levering van het label.

 

 

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd