Energielabel kantoorpand financiering

De financiering voor verduurzaming van een energielabel kantoorpand speelt een belangrijke rol in de verkoop of verhuur van een kantoorpand. In deze blog leest u over de wijzigingen vanuit twee bekende banken die zijn ingevoerd sinds de minimumeis gesteld voor een energielabel C voor kantoorpanden. De noodzaak voor een groen energielabel wordt zodoende steeds belangrijker.

Wijziging in beleid banken en financiering

ING en Rabobank hebben aangekondigd alleen nog financieringen te verstrekken voor ‘groene’ kantoorpanden. Voor aanvragen van een energielabel kantoorpand is het hebben van een slechter energielabel mede hierdoor de komende jaren lastiger om een passende financiering te regelen. In de lijn der verwachting ligt dat andere financierders hier ook hardere eisen voor zullen stellen de komende periode. Milieuvriendelijke kantoorpanden worden hierdoor een verplichting, maar leveren daarnaast ook veel op, zoals belastingvoordelen en korting op energieverbruik.

energielabel kantoorpand verduurzaming financiering

Verplichting energielabel C

Zoals in eerdere blogs al vermeld is het hebben van een minimum energielabel C voor kantoorpanden verplicht per 2023. Hiervoor dient een opname te worden gedaan en advies gegeven voor verbetering van het label (indien nodig). Om leegstaande panden te voorkomen zullen maatregelen nodig zijn om deze eis te kunnen behalen. Vanaf 2030 zullen alle panden voorzien moeten zijn van een A label. Ruim de helft van de kantoorpanden hebben nog geen energielabel C, dus maatregelen zullen voor deze panden een actiepunt zijn.

Voordelen groen energielabel

Kantoorpanden hebben een hogere marktwaarde van 9% wanneer het energielabel als A of B is geclassificeerd. Daarnaast is het dus ook nodig om financiering te kunnen regelen voor het pand. Verder levert een groener label ook 10% meer huur op en komt men niet in de knoop met de aanscherping op de vernieuwde regelgeving. In onderstaand formulier kunt u uw energielabel aanvragen, mocht deze niet als groen worden beoordeeld, ontvangt u advies voor verbeteringen aan uw pand, zodat alsnog een groen label kan worden behaald.

Boete energielabel?

Voor het niet in bezit zijn van een energielabel voor uw bedrijfspand riskeert u tevens een boete. Deze kunnen oplopen tot €20.000,-. Voorkom dus een boete door een energielabel voor uw bedrijfspand aan te vragen.

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd