Een energielabel bedrijfspand aanvragen is nodig wanneer u uw pand wilt gaan verkopen of verhuren.

Sinds januari 2015 is het namelijk verplicht om een energielabel te overhandigen op het moment van overdracht. Wanneer het energielabel bedrijfspand niet aanwezig is op dit moment kan de pandeigenaar een flinke boete ontvangen.

De energielabel kosten zijn van een aantal zaken afhankelijk.

Allereerst van hoe groot het pand is dat u van een energielabel wilt laten voorzien. Daarnaast bekijken we ook altijd de complexiteit van het pand. Aan de hand hiervan kunnen we inschatten hoe lang de opname van het label kan gaan duren en hoe lang de adviseur ongeveer met het uitwerken bezig is. De indeling van het pand heeft ook invloed op de opname- en uitwerktijd. Uit hoe meer verschillende sectoren een bedrijfspand bestaat, des te meer uitwerking het vergt.

Vanaf januari 2023 zal het energielabel kantoor minimaal een energielabel C moeten zijn, tenzij er minder dan 100 vierkante meter aan kantoorruimte in het pand aanwezig is. Op deze manier wil de overheid pandeigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen te gaan treffen. De gemiddelde CO2 uitstoot van bedrijfspanden is namelijk enorm hoog en moet verminderd gaan worden.

Wanneer na opname blijkt dat uw bedrijfspand niet voldoet aan een energielabel C kunt u ervoor kiezen om maatregelen te gaan nemen om uw pand energiezuiniger te maken.

De te nemen maatregelen zijn per bedrijfspand anders. Voor het ene pand zal spouwmuurisolatie een flinke sprong in het energielabel betekenen. Voor het andere pand zal het aanpassen van de huidige verlichting voor LED verlichting meer invloed hebben. Uiteraard kunnen we voor u een advies op maat opstellen. Als wij het energielabel al voor u opgesteld hebben hoeven we hier niet nogmaals voor langs te komen.

Wilt u een energielabel bedrijfspand aanvragen? Of wellicht meteen een adviesrapport erbij met maatregelen hoe u uw huidige energielabel zou kunnen verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op met Bedrijfslabel door een email te sturen naar info@bedrijfslabel.nl of door te bellen naar 030-207 2200

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd