Wat is het verschil tussen het energielabel bedrijfspand en het energielabel utiliteit?

Eigenlijk is er geen verschil. Utiliteit is de verzamelnaam voor gebouwen die een bepaald nut hebben. Hierbij kunt u denken aan overheidsgebouwen, zorginstellingen, ziekenhuizen, scholen en fabrieken. Utiliteitsgebouwen hebben eigenlijk nooit een woonbestemming.

Het energielabel bedrijfspand is verplicht wanneer u uw pand gaat verkopen of verhuren. Er zijn een aantal uitzonderingen bijvoorbeeld wanneer het pand onteigend en gesloopt gaat worden. Ook wanneer het pand een monument is hoeft er geen energielabel bedrijfspand aangeleverd te worden. Zo zijn er nog een aantal situaties waar er geen energielabel verplicht is.

Ook wanneer het energielabel bedrijfspand niet verplicht aangeleverd hoeft te worden kan het interessant zijn om er een op te laten stellen.

Bedrijfspanden met meer dan 100 m2 kantooroppervlak moeten vanaf januari 2023 minimaal een energielabel C hebben. Wanneer deze panden hier niet aan voldoen mag het pand niet meer gebruikt worden als kantoorpand. Daarom kan het handig zijn om nu alvast te weten wat uw label is ook al gaat u het pand niet verkopen op korte termijn.

Heeft u na het bepalen van het energielabel bedrijfspand namelijk vragen over hoe u uw huidige label kunt gaan verbeteren? We kunnen een gedetailleerd adviesrapport voor u opstellen. Hierin staan maatregelen beschreven die voor uw specifieke pand interessant zijn. Zo kan er bijvoorbeeld uit het adviesrapport naar voren komen dat enkel door het vervangen van de huidige verlichting voor een LED variant het label al een C wordt. Of wellicht is er nog oude isolatie aanwezig in het pand én een spouw. Dan kan het label vaak al een sprong maken door het toepassen van spouwmuurisolatie. Een relatief goedkope oplossing die veel invloed heeft op het huidige label.

Wilt u een energielabel bedrijfspand op laten stellen met indien noodzakelijk een adviesrapport? Neem dan geheel vrijblijvend contact op!

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd