Een energielabel utiliteit is nodig wanneer u uw utiliteitsgebouw gaat verkopen of verhuren.

Wat betekent utiliteitsbouw eigenlijk en wat wordt er verstaan onder een utiliteitsgebouw? Kort door de bocht zijn dit alle gebouwen die geen woonfunctie hebben. Hierbij kunt u denken aan kantoren, winkels, ziekenhuizen, overheidsgebouwen, scholen etc. Het energielabel utiliteitsbouw wordt ook weleens het EPA-U genoemd. Dit staat voor Energieprestatieadvies Utiliteitsbouw. Een hele mond vol, vandaar dat we het over het algemeen een energielabel utiliteit noemen.

Vanaf januari 2015 bent u al verplicht een energielabel utiliteitsbouw in het bezit te hebben wanneer de overdracht plaatsvindt.

Is dit niet het geval loopt u het risico op een boete welke uitgedeeld worden door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Desalniettemin weten veel pandeigenaren hier nog niet van en gebeurt het regelmatig dat het energielabel op het allerlaatste moment nog geregeld moet worden. Gelukkig weten we deze spoedjes vaak nog wel in te plannen en ontvangt de klant uiteindelijk toch nog voor de overdracht het label.

Vanaf 2023 worden de regels met betrekking tot het energielabel ook nog eens aangescherpt.

Voor kantoren groter dan 100 m2 is het dan verplicht om minimaal een energielabel C te hebben. Deze verplichting heeft als doel dat de CO2-uitstoot van kantoorgebouwen verminderd wordt. Het ziet er zelfs naar uit dat vanaf 2030 deze zelfde kantoorgebouwen minimaal een energielabel A moeten hebben. Wanneer dit niet het geval is zullen er boetes uitgedeeld gaan worden of nog erger, mag het pand niet meer als kantoorpand gebruikt worden. De controle hiervan komt naar alle waarschijnlijkheid in handen van de gemeente.

Heeft u met spoed een energielabel nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op door een email te sturen naar info@bedrijfslabel.nl of door even te bellen naar 030 207 2200. Wanneer u hierbij het aantal vierkante meters van het op te nemen pand benoemt kunnen we meteen een offerte voor u opstellen. Dan kunnen we samen even kijken naar de mogelijkheden.

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd