De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het pand waarvoor het label nodig is.

Het gaat hierbij om het aantal vierkante meters exclusief de vierkante meters die gebruikt worden als werkplaats, opslag en loods. Deze hebben namelijk vrijstelling gekregen van het energielabel. Het energielabel wat afgegeven wordt is overigens wel geldig voor het gehele pand.

Wanneer u een energielabel nodig heeft voor uw winkelpand, kantoorpand of voor een ander bedrijfspand, kunt u een offerte aanvragen bij Bedrijfslabel. Wij streven ernaar om altijd binnen één uur na uw aanvraag u een offerte toe te sturen. De offerte is overigens vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Pas nadat u een schriftelijk akkoord heeft gegeven op de door ons uitgebrachte offerte gaan we een opname inplannen.

De opname wordt uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Hij komt bij het pand langs en kijkt hierbij naar het aantal vierkante meters van het pand, bouwjaar, type isolatie, type glas en nog een aantal zaken. Deze resultaten bij elkaar opgeteld vormen een energielabel.

Het energielabel loopt van G tot en met A waarbij A erg energiezuinig is. Aan deze letters zit ook een energie index vast. Deze index loopt van <1.05 is A tot >1.75 is G.

 

Voor kantoorpanden is vanaf 2023 minimaal een energielabel C verplicht.

De verwachting is dat in 2030 het zelfs verplicht wordt om een energielabel A te hebben voor uw kantoorpand. Wellicht is het interessant om dus ook een energielabel op te laten stellen voor uw kantoorpand wanneer u deze nog niet wilt gaan verkopen of verhuren. Hierdoor krijgt u inzicht in de huidige energieprestatie van uw kantoorpand en weet u meteen of u aanpassingen door moet gaan voeren om te voldoen aan de eis van 2023. Soms zijn simpele aanpassingen zoals het vervangen van de huidige verlichting door LED verlichting al voldoende om een stap omhoog te gaan in uw energielabel. Wanneer een pand al wat ouder is en er sinds de bouw weinig aan verbouwd is, is het vaak lastiger om het energielabel van het pand te verbeteren. Dan zullen er wellicht ingrijpendere verbouwingen plaats moeten vinden zoals het toevoegen van extra isolatie of het vervangen van het huidige glas voor HR++ glas.

Wanneer u exact wilt weten welke maatregelen u toe moet passen om uw energielabel te verbeteren kunt u een adviesrapport aanvragen. Daarin zullen we na de opname van het label verschillende variaties weergeven op welke manier u uw energielabel kunt verbeteren.

Voor meer informatie of wanneer u direct een offerte wilt aanvragen kunt u altijd contact opnemen.

 

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd