Vanaf januari 2023 is, naast het hebben van een energielabel, het voor kantoorgebouwen groter dan 100 m2 zelfs verplicht om minimaal een energielabel C te hebben.

Energielabel G, F, E of D

Wanneer uw kantoorpand nu een energielabel G, F, E of D heeft kan het verstandig zijn om alvast na te denken over welke maatregelen er genomen moeten worden om het label te verbeteren. Deze maatregelen kunnen variëren van het toepassen van LED verlichting door het hele pand of het aanbrengen van zonnepanelen op het dak. Er zijn nog veel meer maatregelen die genomen kunnen worden, natuurlijk afhankelijk van de huidige staat van het pand hoeveel effect dit zal hebben.

Maatwerkadvies

Aan de hand van een maatwerkadvies rapport krijgt u inzicht in de investering die u moet doen, welke besparingen u dit op kan leveren en wat de terugverdientijd van deze investeringen zal zijn. Zo weet u precies welke maatregelen u moet nemen om uw kantoorpand te verduurzamen.

2030

Het wordt vanuit de RVO zelfs geadviseerd om, wanneer u toch moet gaan renoveren, dit meteen naar een energielabel A te doen. Dit omdat de verwachting is dat in 2030 er zelfs een energielabel A verplicht gaat worden. Vaak zijn de renovatiekosten niet eens zoveel meer dan wanneer een energielabel C behaald moet worden. Deze maatregelen zijn opgelegd vanuit de overheid om Nederland te verduurzamen en de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen.

Subsidies

Er zijn gelukkig wel subsidies en belastingvoordelen beschikbaar om het nemen van maatregelen financieel te ondersteunen. Zoals ISDE-subsidie, EIA energie-investeringsaftrek, kleinschaligheidsaftrek en nog een aantal.

Wilt u meer weten over hoe bedrijfslabel u kan helpen met een maatwerk advies neem dan contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor u.

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd