Energielabel C kantoren

Energielabel C voor kantoren verplicht per januari 2023. Dit geldt voor kantoorpanden van een grootte van minimaal 100 m2. Bedrijven zijn verplicht aan de minimumeis van een energielabel C te voldoen, zo bepaalde minister Blok van Wonen en Rijksdienst.

Energielabel A voor 2030

Vanaf 2030 is het verplicht panden te voorzien van een energielabel A voor kantoorpanden; zoals kantoorpanden. Deze doelstelling dient door alle organisatie een norm te worden. De investeringen in verbetering van het label worden jaarlijks terugverdiend door een lager energieverbruik en meer groene energie. Voor een A of B klasse geldt zelfs dat er een korting wordt gegarandeerd op de rente.
Energielabel C verplicht voor bedrijven

De doelstelling zal voor veel organisaties lastig te behalen zijn, mede doordat 52% momenteel nog niet minimaal een EPA-U energielabel C in bezit hebben. Voor enkele panden zal dit een behoorlijke investering en renovatie betekenen, want in de nieuwe regelgeving staat ook vermeld dat panden dan niet meer gebruikt mogen worden. Een uitzondering op deze regel zijn monumenten.

Verbeteren energielabel voor kantoorpand

Om een energielabel te verbeteren dient in eerste instantie een actieve inventarisatie van het pand worden gedaan om het huidig labelklasse op te nemen. Vanuit deze opname zal er een label uitkomen en een advies over welke acties ondernomen kunnen worden om het label te verbeteren en de terugverdienperiode. Voorbeelden voor het verbeteren zijn: isolatie van wanden en daken verbeteren, investeren in zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook door middel van een warmtepomp.

Energielabel kantoorpand neutraal

Op langere termijn (per 2050) zullen de gebouwen energieneutraal moeten zijn en een minimum bezitten van een A-klasse label. De overheid vind dat kantoorpanden moeten worden voorzien van diverse milieuvriendelijke standaarden zo is op te maken uit het verband met het Europese Energieakkoord.

Initiatieven vanuit organisaties zijn nodig zo verteld minister Blok. Daarbij wordt getracht boetes te vermijden en pandsluiting te voorkomen. Hierdoor is directe actie benodigd, een nieuw energielabel voor uw kantoorpand aanvragen is een eerste stap. Vervolgens kunnen aanpassingen worden doorgevoerd en ontvangt u kosteloos een nieuw energielabel.

 

 

 

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd