Kantoor EindhovenDe afgelopen maanden hebben we veel verschillende type panden voorzien van een energielabel.

Deze panden liepen uiteen van een cafetaria tot een bedrijfsverzamelgebouw en van een ziekenhuis tot een kantoorpand. Al deze panden zijn op verschillende manieren opgebouwd en zullen dus ook op verschillende manieren beoordeeld worden. Het label wordt bepaald door de combinatie van isolatie, type glas, de aanwezige installaties en het type verlichting wat gevoerd wordt. Al deze elementen bij elkaar opgeteld bepalen het energielabel.

Hierdoor kunnen panden die op het oog vergelijkbaar zijn een compleet ander energielabel krijgen. Het label kan namelijk al een stap verschillen wanneer in het ene pand wel LED verlichting aanwezig is en in het andere pand niet.

Wanneer na opname van het energielabel blijkt dat u uw huidige energielabel moet gaan verbeteren kunnen wij meteen voor u berekenen hoe u dit kunt bereiken. We gaan dan uitzoeken welke aanpassing welk effect op het energielabel zal hebben.

Bij het ene pand zal het toepassen van LED meer effect hebben en bij een ander pand juist het plaatsen van extra isolatie. Dit is dus altijd afhankelijk van het type pand, het bouwjaar en dergelijke.

 

Een recente opdracht die we hebben mogen uitvoeren was het voorzien van een energielabel voor een ziekenhuis.

Dit was een flinke klus en we hebben hier dan ook een lange dag besteed voor de opname. Na de opname moet de adviseur altijd nog het gehele pand uitwerken en dit nam zoals verwacht ook nog de nodige tijd in beslag. Al met al hebben we het energielabel wel zoals beloofd binnen een week af kunnen leveren.

Wanneer u uw bedrijfspand wilt gaan verkopen of verhuren is een energielabel verplicht. Als u niet voldoet aan deze verplichting zult u het risico lopen op een boete. Vanaf januari 2023 komt daar nog eens de verplichting minimaal energielabel C voor kantoren groter dan 100 m2 bij. Wanneer u in het bezit bent van zo’n kantoor kan het interessant zijn om alvast uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn om het label te gaan verbeteren.

Wilt u een energielabel aanvragen en daarna te weten komen wat de mogelijkheden zijn om uw label te verbeteren? Neem dan contact op met Bedrijfslabel door een email te sturen of even te bellen naar 030-2072200

 

 

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd