Een energielabel gebouwen is nodig wanneer u als pandeigenaar uw bedrijfspand gaat verkopen of verhuren.

Op dit moment is de hoogte van het energielabel nog niet van belang. Helaas gaat daar vanaf januari 2023 verandering in komen. Vanaf dat moment moeten gebouwen met een kantoorruimte groter dan 100 m2 minimaal een energielabel C hebben. Of uw pand hier al aan voldoet is alleen te bepalen door een energielabel op te laten nemen. Hiervoor moet er een adviseur ter plaatse langskomen.

Aan de hand van zaken als type isolatie, glas, bouwjaar, verlichting etc. wordt het energielabel bepaald. Wanneer uw energielabel gebouwen nog niet voldoet aan deze eis kunnen we kijken welke maatregelen er voor u nodig zullen zijn om het energielabel te verbeteren. Dit laten we zien met behulp van een adviesrapport. Deze maatregelen zijn over het algemeen voor ieder pand anders tenzij panden volledig identiek aan elkaar zijn.

Bij sommige panden is om het energielabel te verbeteren het al voldoende om de huidige verlichting te vervangen door LED verlichting.

 

Voor andere panden zijn meer ingrijpende aanpassingen nodig zoals bijvoorbeeld het toevoegen van extra isolatie of het vervangen van het huidige glas. Hierin zitten ook weer diverse mogelijkheden. Is er bijvoorbeeld een spouwmuur aanwezig dan is het vaak minder ingrijpend om te isoleren dan wanneer er voorzetwanden geplaatst moeten gaan worden.

Wat er voor uw pand nodig is om het energielabel te verbeteren verwerken we in een adviesrapport. Hierin benoemen we concrete mogelijkheden toegespitst op uw pand met een prijsindicatie. Indien mogelijk proberen we meerdere verbeteropties in het rapport te vermelden.

Bij sommige panden zijn er weinig verschillende mogelijkheden om het energielabel te gaan verbeteren. Dit kan komen doordat er veel maatregelen genomen moeten gaan worden.

Vanaf 2023 is het verplicht om minimaal een energielabel C te hebben maar de verwachting is dat dit aangescherpt wordt naar een minimaal energielabel A in 2030.

 

De energielabel kosten voor de opname zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het pand. Wij stellen de offerte op aan de hand van het aantal vierkante meters exclusief de ruimten die gebruikt worden als opslag of werkplaats. Deze hebben namelijk vrijstelling van het energielabel gebouwen.

Wilt u een energielabel aanvragen en eventueel direct een adviesrapport met verbeterpunten ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op door te bellen naar 030 – 207 2200 of een email te sturen aan info@bedrijfslabel.nl.

Waarom bedrijfslabel.nl

  • Geen bijkomende kosten
  • Geen reiskosten
  • Nu aanvragen = binnen 5 dagen uw energielabel
  • Volledig gecertificeerd