Lees hier wanneer u een energielabel winkel nodig heeft:

Verkoop van het winkelpand: Label moet aanwezig zijn op moment van overdacht. Dit geldt voor alle typen winkels.

Verhuur van het winkelpand: Label moet aanwezig zijn op moment van tekenen huurcontract. Dit geldt voor alle typen winkels.

Een energielabel winkel aanvragen doet u zo:

Stap 1: U vraagt een energielabel aan via de website.
Stap 2: Binnen 1 uur nemen we contact op voor het plannen van een inspectiedatum.
Stap 3: Binnen 1 week na inspectie ontvangt u het energielabel.

  • Klantbeoordelingen

Certificering

Waarom bedrijfslabel.nl?
Elk type bedrijfspand
Laagste prijsgarantie
Landelijke dekking
Snelle levering

Meer informatie over energielabels vindt u hieronder

Voor welke panden is een energielabel nodig

U bent als verkopende of verhurende partij verantwoordelijk voor het energielabel.

Het energielabel is verplicht voor alle typen bedrijfspanden van 50m2 of groter. Uitzondering hierop zijn panden die alleen voor opslag of als werkplaats gebruikt worden. Voorbeelden van panden waarvoor het label nodig is:

  • Winkel
  • Showroom
  • Kantoor
  • Bedrijfspand met combinatie van kantoor en opslag
  • Horeca
  • Gezonheidszorg

Ook monumenten hebben een vrijstelling en hebben geen energielabel nodig. Zeker weten of uw bedrijfspand een energielabel nodig heeft? Neem dan contact met ons op.

De opname van de winkel

Voor het energielabel is altijd een opname van de winkel nodig. Hierbij kijken we naar de gevel, het glas, isolatie, manier van verwarmen en koelen. Tevens meten we de oppervlakte van verschillende ruimten in het winkelpand op. U kunt als winkel gewoon open blijven. Zolang we in het pand kunnen is dit voldoende voor de opname.


Kosten energielabel winkel

De kosten voor het energielabel voor een winkelpand is afhankelijk van het aantal vierkante meters. De staffel is als volgt:

Winkelpand tot 100m2:        € 350,- excl. BTW    Vraag aan

Winkelpand 101- 250m2:     € 395,- excl. BTW    Vraag aan

Winkelpand 251- 650m2:     € 450,- excl. BTW    Vraag aan

Winkelpand 651- 1000m2:   € 575,- excl. BTW     Vraag aan

Winkelpand 1001- 1500m2:  € 600,- excl. BTW    Vraag aan

Winkelpand boven 1500m2: Per offerte                  Offerte aanvragen

Bovenstaande prijzen zijn inclusief alle kosten, hier komt niets meer bij. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw winkelpand? Deze vraagt u hier aan >


Locatie van winkelpand

Bedrijfslabel.nl werkt in heel Nederland. Wij rekenen geen reiskosten, het maakt dus niet uit waar uw winkel zich bevind. De kosten voor het energielabel zijn gelijk in heel Nederland.


Registratie van energielabel bij RVO

Wanneer u van ons het energielabel ontvangt is deze geregistreerd in het systeem van de RVO. Daarmee heeft u voldaan aan alle eisen die aan het energielabel voor bedrijfspanden wordt gesteld. U hoeft zelf niets meer te doen nadat u het label heeft ontvangen. Bedrijfslabel.nl is BRL 9500 gecertificeerd, meer informatie over onze certificering vindt u hier.


Energielabel voor winkels

Energielabel voor winkels, deze kunt u snel en voordelig aanvragen op deze website. Een energielabel voor winkels is sinds 2015 verplicht in Nederland. Hierop wordt steeds vaker gecontroleerd. Winkels moeten een label hebben bij verkoop of verhuur. Veel winkels veranderen regelmatig van eigenaar en huurder.

Voor alle typen winkels is een energielabel nodig.

Energielabel C voor winkels

Voor winkelpanden geldt de verplichting van een energielabel C in 2023 niet. Deze verplichting gaat alleen voor kantoorpanden gelden. De hoogte van het energielabel voor een winkel heeft daarmee geen consequenties. Wel kunt u bij banken als Rabobank en ING Bank korting krijgen op uw financiering bij een gunstig energielabel (vanaf c of hoger). Dit geldt wel voor winkelpanden.