Wanneer is een energielabel bedrijfspanden nodig:

 • Verkoop bedrijfspand: In het geval van verkoop is op het moment van overdracht een energielabel nodig.
 • Verhuur bedrijfspand: Verhuren aan een nieuwe huurder? Dan heeft u een energielabel nodig.

Een energielabel bedrijfspanden aanvragen!

 • Stap 1: Binnen 1 minuut  berekent u de prijs van uw energielabel, en vraagt deze aan via de website.
 • Stap 2: Binnen 1 uur nemen we contact op voor het plannen van een inspectiedatum.
 • Stap 3: Binnen 1 week na inspectie ontvangt u het energielabel.
 • Klantbeoordelingen

Certificering

Waarom bedrijfslabel.nl?
Elk type bedrijfspand
Laagste prijsgarantie
Landelijke dekking
Snelle levering

Meer informatie over energielabels vindt u hieronder

Bedrijfspanden waarvoor WEL een energielabel nodig is

Voor de volgende bedrijfspanden is per definitie een energielabel nodig:

 • Kantoorpanden
 • Winkels en Showrooms
 • Horeca panden
 • Bedrijfsunit die niet alleen gebruikt wordt als magazijn of werkplaats
 • Bedrijfspanden gebruikt voor gezondheidszorg
 • Overheidsgebouwen, Gemeentehuizen, Stadskantoren

Panden waarvoor GEEN energielabel bedrijfspanden nodig is

⊗ Bedrijfspanden die monument zijn
⊗ Kerken of andere panden met religieuze bestemming.
⊗ Panden die uitsluitend voor opslag of werkplaats worden gebruikt.

Hoe werkt het registreren van een energielabel

 1. Opname van het pand: Een van onze energieadviseurs zal een inspectie van uw bedrijfspand op locatie doen. Hierbij wordt gekeken naar isolatie, verlichting, ketels, koeling en de beglazing.
 2. Registreren energielabel bij RVO: Na de opname wordt het energielabel geregistreerd bij de RVO.
 3. Opsturen energielabel: U ontvangt van ons het energielabel digitaal. Deze is officieel geregistreerd. U hoeft hier verder niets meer aan te doen.

Kosten energielabel bedrijfspanden

De kosten voor het energielabel voor een bedrijfspandpand is afhankelijk van het aantal vierkante meters. De staffel is als volgt:

Bedrijfspand tot 100m2:           € 300,- excl. BTW  Vraag aan

Bedrijfspand 101- 250m2:        € 350,- excl. BTW   Vraag aan

Bedrijfspand 251- 650m2:        € 400,- excl. BTW  Vraag aan

Bedrijfspand 651- 1000m2:      € 450,- excl. BTW  Vraag aan

Bedrijfspand 1001- 1500m2:    € 525,- excl. BTW Vraag aan

Bedrijfspand boven 1500m2:   Per offerte  Offerte aanvragen

Bovenstaande prijzen zijn inclusief alle kosten, hier komt niets meer bij. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw bedrijfspand? Deze vraagt u hier aan

Registratie van energielabel bij RVO

Wanneer u van ons het energielabel ontvangt is deze geregistreerd in het systeem van de RVO. Daarmee heeft u voldaan aan alle eisen die aan het energielabel voor bedrijfspanden wordt gesteld. U hoeft zelf niets meer te doen nadat u het label heeft ontvangen. Bedrijfslabel.nl is BRL 9500 gecertificeerd, meer informatie over onze certificering vindt u hier.

Meer informatie over het energielabel bedrijfspanden

Heeft u een energielabel bedrijfspand nodig wanneer uw pand een combinatie is van verschillende gebruiksfuncties? Dit is afhankelijk van de functies. Hierbij kunt u dezelfde regels aanhouden als bij standaard panden. Wanneer er een functie van 50m2 of meer van bovenstaande functies aanwezig is in het pand, dan heeft u een label nodig.

Sinds kort zijn eigenaren van bedrijfspanden verplicht een energielabel aan te vragen wanneer ze hun bedrijfspand gaan verkopen of verhuren. Deze regel is uit Europa overgekomen en inmiddels ook in Nederland ingevoerd, energielabel bedrijfspanden.

Waar voor woningen deze regel al langer geldt is het voor bedrijfspanden relatief nieuw. Ook werkt het energielabel voor bedrijven net iets anders dan die voor woningen. Zo heeft u voor een woning al een voorlopig energielabel ontvangen. Dit is voor gebouwen die bedrijfsmatig worden gebruikt niet het geval.

Wat is een energielabel bedrijfspanden?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een bedrijfspand is. Hierbij is een A label voor energiezuinige (vaak nieuwe) bedrijfspanden. Een G label is voor panden die niet energiezuinig zijn. Vaak komt dit door de manier van verwarmen en de isolatie van de gevel en het glas zoals in het gebouw aanwezig is.

Het energielabel is vooral een formaliteit. U hoeft na de registratie niets met het label te doen. U hoeft het niet op te hangen, het gaat erom dat het energielabel is geregistreerd bij de RVO. Het energielabel is na registratie 10 jaar geldig. Aanvragen van een energielabel bedrijfspanden hoeft dus maar één keer, daarna bent u, of de nieuwe eigenaar ervan af.

Waarom heb ik een energielabel bedrijfspanden nodig?

Het is heel goed mogelijk dat u helemaal geen energielabel voor uw bedrijfspand nodig heeft op dit moment. Heeft u een pand waar voor 2015 een huurcontract voor is afgesloten? Dan heeft u nu geen label nodig. Zolang het huidige huurcontract blijft doorlopen kunt u gewoon zonder energielabel door blijven verhuren.

Gaat u echter het pand opnieuw verhuren? Of verkopen? Dan is wel een label nodig voor het bedrijfspand. Sinds 1 januari 2015 is deze regel ingevoerd. Bij elke verkoop of verhuurtransactie van bedrijfspanden is tegenwoordig een officieel energielabel nodig.

Energielabel voor bedrijven aanvragen

Hoe gaat het aanvragen van een energielabel voor bedrijven? Anders dan voor woningen hebben bedrijven geen voorlopig energielabel gekregen. Om het label te kunnen vaststellen moet altijd een EPA-U deskundige een opname van het bedrijfspand doen.

Een opname voor het energielabel aanvragen bedrijfspanden is gemakkelijk. Dit kan via de website. Selecteer het aantal vierkante meters, vul de bedrijfsgegevens in en doe uw aanvraag. Aanvragen van een energielabel voor bedrijven kan ook via de telefoon.

Bij het aanvragen hoeft u alleen het aantal vierkante meters te rekenen dat verplicht is een energielabel te hebben. Alle ruimte als opslag of productieruimten hoeft u dus niet mee te rekenen. Deze hoeven we niet op te nemen en berekenen we dus ook niet in de prijs. Dit maakt het aanvragen van een energielabel voor bedrijven weer wat voordeliger.